שוק האינטרנט בישראל
26.8.2010, נילי מלכה, "כמהזה?"
בשוק האינטרנט בישראל קיימות ספקיות אינטרנט וחברות תשתית אינטרנט. יש צורך להתחבר הן חברת ספק והן לחברת תשתית על מנת לגלוש באינטרנט, התשלום בדרך כלל מתבצע בנפרד לתשתית ולספק.
בישראל שתי חברות המספקות תשתית אינטרנט: בזק (באמצעות תשתית ADSL ) ו-HOT (באמצעות תשתית כבלים). התשתית למעשה מאפשרת שימוש בתקשורת לווינית/כבלי תקשורת כדי להתחבר פיזית לשרתים.
ספקיות האינטרנט המובילות בישראל הן: בזק בינלאומי, 013 נטויז'ן, 012 סמייל, אורנג', אינטרנט רימון, ו- 018 אקספון. ספקיות האינטרנט מספקות גישה לשרתים המחוברים לרשת האינטרנט.
קיימת אפשרות גם להצטרף ל''באנדל'' - חבילה הכוללת גם ספק וגם תשתית אינטרנט, כאשר התשלום הוא לגורם אחד. חבילות אלה מוגבלות לרוב לשנה.
ב-HOT ניתן לרכוש חבילה הכוללת שירותי טלוויזיה, טלפון קווי ואינטרנט ללא התניה של חיבור שירות אחד באחר במחיר זול יותר לעומת רכישה של שירות אחד בלבד. חיבור לתשתית של בזק מצריך קו טלפון של בזק אולם הגלישה מתבצעת במקביל לקו הטלפון לכן ניתן להשתמש בכל אחד מהם בנפרד ללא תלות בין האחד לשני.
מהירות אינטרנט
מהירות אינטרנט יכולה להיות מושפעת מהגורמים הבאים: ציוד תקשורת (נתב) בעייתי, מחשב בעייתי (וירוסים או תוכנות ריגול), בעיות תשתית או בעיה מול ספקית האינטרנט כמו למשל הגדרות שגויות.
רוב החיבורים בישראל הם 2.5 מגה בייט. כלומר מהירות הורדה (הורדה מהאינטרנט למחשב) של 2500 קילובייט ומהירות העלאה (שליחה של קבצים למחשב) של 250 קילובייט. מהירויות האינטרנט המוצעות בישראל הן בין 750KB ל-100MB למהירות הורדה, ובין 96KB ל-2MB למהירות העלאה.
במונחי זמן, במהירות הורדה של 750KB למשל ובגודל של דף אינטרנט 24KB, הזמן שיידרש לטעון דף זה למחשב הינו 750/24 = 3.2 מאיות השנייה.
כיום ניתן לראות סרטים וטלוויזיה דרך האינטרנט באיכות גבוהה, לגבות או להעביר קבצים דרך האינטרנט בקצב מהיר, לראות תוכניות על גבי מספר מסכים ועוד, עם השקת מהירויות גבוהות במיוחד של בזק והוט - 10MB-100MB.
קרדיט המחבר
''כמהזה?'' - www.kamaze.co.il - האתר להשוואת מחירי התקשורת בישראל.
"כמה זה?" - www.kamaze.co.il - אתר השוואת מחירים בתחומים: סלולר, אינטרנט, שיחות לחו"ל ומחו"ל, כבלים ולווין וטלפון בישראל.